Det finns olika möjligheter när det kommer till företagslån. Eftersom långivare har olika krav finns det i princip alltid en möjlighet att hitta en långivare som godkänner ett företagslån – Hitta bästa företagslånet. Men det viktiga är att jämföra olika alternativ med varandra för att hitta det bästa företagslånet med bäst villkor för dig.

Om du som företagare helt plötsligt ser en investeringsmöjlighet är det betydelsefullt att agera omgående så att du kan tjäna mer pengar. För att kunna få kapital till olika investeringar är företagslån ett alternativ. Skälen till att ansöka om företagslån kan skilja sig och förutom en investering kan anledningen vara att det behövs mer likviditet i företaget.

Jämför alltid olika företagslån
När du ska ansöka om ett är det bra att ha koll på vissa saker. Långivare kan på samma ansökan ge helt olika låneerbjudanden. Därför är det betydelsefullt att ställa olika långivare mot varandra innan du skriver på ett avtal för ett lån. Det kan ibland vara svårt att göra jämförelsen på egen hand eftersom låneerbjudanden kan presenteras på olika sätt. En del långivare använder sig av årsränta medan andra månadsränta. Det kan även förekomma skillnader i hur de fasta kostnaderna redovisas. Det kan då vara svårt att få en bra överblick och göra en rättvis jämförelse. För att få bra hjälp och vägledning kan du använda dig av en låneförmedlingstjänst som kan bidra till att ge en översikt i kronor från alla långivare.

Krav för företagslån
Grundkraven för att få ett företagslån beviljat kan skilja en del åt mellan olika långivare. Men grundkraven är ofta ett aktivt företag i Sverige och att företaget kan betala tillbaka lånebeloppet. Lånevillkoren avgörs till stor del av återbetalningsförmågan för lånet. Om långivaren anser att det är en förhöjd risk att låna ut pengar till dig kommer du att få betala en högre ränta för lånet vilket påverkar totalkostnaden. Den räntan som du får grundas på kreditvärdigheten som företaget har och återbetalningsförmågan.

Ha koll på amortering och återbetalningstiden
När du ansöker om ett företagslån tas det alltid en kreditupplysning. Den ligger delvis till grund för om du får ett lån beviljat eller inte. Amorteringskraven för ett företagslån kan också skilja sig mellan olika långivare. Det är viktigt att räkna på hur du ska betala tillbaka lånet, hur snabbt det är möjligt att göra det och hur mycket lånet kommer att kosta företaget. Ju kortare återbetalningstid desto bättre. Tänk på att en lägre ränta med låg avbetalningstid i slutändan kan bli lika dyrt som ett lån med lite högre ränta med där avbetalningstiden är desto kortare.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *